Comencen les fumigacions terrestres contra els mosquits en 39 pobles de les comarques del nord

El veïnat de la Marjaleria de Castelló reclama més mesures complementàries, perquè els insectes ja fan impossible estar a l’aire lliure durant algunes estones

Dos vehicles participen en la fumigació contra els insectes en la marjal, en una imatge d'arxiu
Dos vehicles participen en la fumigació contra els insectes a la marjal, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

Amb l’arribada de les altes temperatures, arriben també uns impertinents convidats de molts pobles: els mosquits. Per això, en 39 municipis de les comarques del nord s’inicia aquest dilluns una campanya de fumigació terrestre, encara que el veïnat d’alguns d’ells reclamen més accions per a posar fre a la gran quantitat de mosquits que hi ha a la zona.

La Diputació Provincial de Castelló intervindrà en una sèrie d’accions terrestres en 39 municipis. Però els que viuen en la Marjaleria de Castelló asseguren que aquesta fumigació s’ha de complementar amb unes altres mesures, atés que la marjal és l’hàbitat natural que afavoreix la proliferació d’aquests insectes.

Amb aquest propòsit, d’exigir més iniciatives contra els mosquits, es van concentrar aquest diumenge davant de la tinència d'alcaldia del Grau de Castelló de la Plana. Pensen que si, per exemple, s'arreglaren algunes infraestructures, potser hi hauria menys mosquits.

Una d’elles és el col·lector. “És una infraestructura que es va fer els anys seixanta per a evitar inundacions en una zona de la Marjaleria i aquest col·lector està trencat, des de fa més de tres anys”, denunciava un dels veïns que participava en la protesta d’aquest diumenge.

Els mosquits no sols inoportunen en les vivendes, també a les terrasses dels bars i els passejos. “Hi ha moments en què no pots estar a l’aire lliure perquè se't mengen viu. Hi ha una volada de mosquits que t’ataquen com si fores melmelada, és impossible estar a la fresca. Impossible”, remarcava un veí de la Marjaleria que també assistia a la protesta d’aquest diumenge.

Dobles jornades de fumigació en diversos municipis

Per a frenar aquesta situació, la Diputació de Castelló ha planificat accions terrestres contra els mosquits aquest dilluns i dimarts a la Marjaleria, però també a Torreblanca, Moncofa, Benicàssim i Xilxes. En totes aquestes zones hi haurà dues accions, a diferència de la resta, on només n'hi haurà una.  

Segons les xifres de l’ens provincial, s'han incrementat un 30% les fumigacions contra els mosquits respecte a l'any passat.

 

També et pot interessar

stats