L'acumulació de mosquits en un solar d'Alzira posa en alerta el veïnat

Fa deu anys que el barri de Tulell de la capital de la Ribera Alta pateix les inundacions que es produeixen en aquest clot, on, a banda de mosquits, també s'hi han trobat granotes, peixos o ànecs

El solar d'Alzira on s'acumulen els mosquits / À Punt NTC

Una parcel·la abandonada al barri de Tulell, a Alzira (Ribera Alta), s'està convertint en un malson per al veïnat. Fa més de deu anys que el solar està desatés i que l'acumulació d'aigua causa estralls a la zona.

Amb la pujada de les temperatures i les fortes pluges que s'hi han donat les últimes setmanes, el clot s'ha convertit en un autèntic focus de mosquits, un problema que afecta directament els alzirenys i alzirenyes que viuen a prop. Fins a dues mosquiteres s'ha hagut d'instal·lar una veïna que viu al costat, la qual denuncia l'abandó del solar.

Però l'inconvenient no resideix solament en els mosquits. El clot també s'ha omplit de granotes, peixos i ànecs, tot un ecosistema que causa greus problemes de salubritat.

L'Ajuntament ja ha instat els propietaris del terreny en diverses ocasions a prendre mesures. Des del consistori han emés sis expedients d'execució en aquesta zona i el 2020 es va demanar un informe tècnic que, per ara, no s'ha traduït en cap actuació. En aquests deu anys els veïns només han aconseguit que s'hi posen tanques per tal d'evitar accidents i que l'Ajuntament es faça càrrec en més d'una ocasió de drenar l'aigua, una acció que té un cost aproximat de 5.400 euros.

Ara, amb l'inici de la primavera, la problemàtica s'agreuja en espais naturals protegits, ja que la fumigació s'ha de fer de manera controlada.

També et pot interessar

stats