Comencen a les EOI els exàmens de certificació d'idiomes

Nous centres, formació en línia, baixada de ràtios, més places i més professorat entre les novetats que presenta Educació per a les EOI.

La xarxa compta ja amb 24 centres distribuïts per tot el territori valencià, entre elles, l'Escola Oficial d'Idiomes de València
La xarxa compta ja amb 24 centres distribuïts per tot el territori valencià, entre elles, l'Escola Oficial d'Idiomes de València

Comencen els exàmens de certificació a les Escoles Oficials d'Idiomes (EOI) de la Comunitat Valenciana. El departament de Política Lingüística de la Conselleria d'Educació obri les portes a tots els valencians i valencianes  perquè puguen avaluar els seus coneixements amb la possibilitat d'examinar-se al setembre en cas de no aprovar ara. Durant els últims anys hi ha hagut un increment considerable pel que fa a la convocatòria de la certificació per lliure.

En canvi, s'hi ha observat una baixada d'alumnes presencials en els idiomes forts com ara anglés, francés i alemany. Rubén Trenzano, director general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme, ha explicat en Les notícies del matí  que creu que la causa és que la societat té cada vegada un nivell més alt d'idiomes forts. En canvi, les llengües menys freqüents ara estan més demandades. Actualment, les EOI ofereixen catorze idiomes: alemany, anglés, àrab, espanyol, eusquera, francés, grec, italià, japonés, portugués, romanés, rus, valencià i xinés. El pròxim curs s'incorporaran tres idiomes més: neerlandés, finés i polonés.

La xarxa compta ja amb 24 centres d'idiomes distribuïts per tot el territori valencià. Les últimes set incorporacions d'aquest curs són: les de Quatre Carreres i Benicalap, a la ciutat de València, les de Torrent i Paterna,  l'EOI-la Plana Baixa, a Vila-real, l'EOI-el Maestrat, a Vinaròs, i l'EOI- l'Alacantí, a Sant Vicent del Raspeig.

Gràcies a aquest nou mapa, el curs vinent s'oferiran vora 100.000 places, unes 85.000 ordinàries en diferents nivells i idiomes, i quasi 13.000 gratuïtes per a anglés i valencià adreçades al professorat. En el que s'està treballant és en la baixada de ràtio per aula. S'han baixat en el primer nivell A2, de 42 a 35 alumnes, i la Conselleria pretén que continuen baixant les ràtios en tots els nivells d'una manera progressiva.

També et pot interessar

stats