Comença la vacunació de 85.000 ovins i bovins a Oriola per a evitar el contagi de la llengua blava

La mesura s'ha pres després de detectar un cas positiu però asimptomàtic al municipi del Baix Segura

Comença la vacunació dels ramats d'oví i boví a Oriola / À Punt NTC

La vacunació de 85.000 animals ha començat aquest dimarts a Oriola per a evitar el contagi de la malaltia de la llengua blava en els ramats d'oví i boví. La mesura s'ha pres després de detectar un cas positiu però asimptomàtic en aquest municipi del Baix Segura el mes de gener.

La llengua blava és una malaltia que es transmet per la picada d’un mosquit, i la prevenció és fonamental per controlar-ne el contagi entre el ramat de la Comunitat Valenciana. Les analítiques de sang fetes periòdicament a les granges sentinella són fonamentals per evitar la propagació de la malaltia. De fet, així s’ha detectat el primer cas a Oriola, que ha permés encetar ara la vacunació. 

“Tenim la sort que estem en un període estacional lliure de vectors i per això hem de posar tots els mitjans necessaris per a aconseguir la vacunació durant el mes de març. I així obtindre un matalàs immunitari molt alt”, explica Juan Planelles, cap de secció de Sanitat Animal de la Conselleria d’Agricultura, Ramaderia i Pesca. 

El departament que dirigeix José Luis Aguirre té preparades 120.000 dosis per a frenar una malaltia que, en cap cas, es transmet a les persones. “En el cas de la llengua blava no té cap efecte per a les persones, però té molta importància des del punt de vista de la sanitat animal, ja que és una malaltia que posa limitacions per al comerç”, assegura el veterinari i professor de la Universitat Miguel Hernández, Eduardo Llopis. Per això, la vacunació és obligatòria en ovelles i vaques, per a exemplars de més de tres mesos.

També et pot interessar

stats