Vacunen tots els ovins i bovins d'Alacant de més de tres mesos per la llengua blava

Dimecres passat es va confirmar un primer cas a Oriola amb aquesta malaltia vírica

Campanya de vacunació contra la llengua blava
Campanya de vacunació contra la llengua blava / Europa Press
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
13 de febrer 2024 - 14:29 Actualitzat: 13 de febrer 2024 - 16:32

La conselleria d'Agricultura, Ramaderia i Pesca ha instaurat la vacunació obligatòria per a tots els animals majors de tres mesos de les espècies ovina i bovina en les comarques del sud. Per a fer-ho, ha posat en marxa una actuació d'emergència per a la compra de les 120.000 primeres dosis.

Així ho ha decidit el ple del Consell aquest dimarts, que ha estudiat les mesures adoptades pel departament que dirigeix José Luis Aguirre després de la confirmació d'un primer cas a Oriola dimecres passat.

La llengua blava o febre catarral ovina és una malaltia vírica, classificada com de declaració obligatòria, que afecta únicament els remugants i es transmet per la picada d'unes certes espècies de mosquit del tipus Culicoides. En cap cas afecta l'ésser humà, no es transmet a les persones i, per tant, és segur consumir llet, carn i els seus derivats.

Paral·lelament, la Conselleria ha posat en marxa, de manera immediata, mesures de prevenció, vigilància i control a Oriola i els voltants per a previndre la difusió de la malaltia. A més, s’han dirigit als serveis veterinaris oficials perquè comuniquen qualsevol sospita clínica compatible amb la malaltia.

També et pot interessar

stats