Confirmat un cas de llengua blava en una explotació ramadera d'Oriola

La Conselleria d'Agricultura vacunarà tot el ramat oví i boví de més de tres mesos d'edat a la província d'Alacant

Una vaca, en una imatge d'arxiu
Una vaca, en una imatge d'arxiu / Carlos Castro (Europa Press)

La Conselleria d'Agricultura Ramaderia i Pesca ha confirmat aquest dimecres el primer cas del serotip 4 del virus de la llengua blava en una granja d'Oriola (Baix Segura). Han rebut la notificació del Laboratori Central de Veterinària (Algete) del Ministeri d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, el qual ha confirmat el resultat positiu d'una mostra en una explotació de boví en el municipi d'Oriola. Així ho ha anunciat Agricultura en un comunicat. Es tracta del primer cas detectat a la Comunitat Valenciana en quinze anys, segons assegura Levante-EMV.

Agricultura ha detallat que aquesta és una malaltia vírica transmesa per un mosquit. Habitualment es propaga a la primavera i no a l'hivern, segons ha detallat a À Punt NTC. Com a mesura extraordinària, Conselleria procedirà a vacunar tot el ramat oví i boví de més de tres mesos d'edat a la província d'Alacant. Amb aquest objectiu ha comprat ja les primeres 120.000 dosis d'aquesta vacuna.

La Conselleria d'Agricultura també ha deixat clar que el serotip en qüestió és el menys agressiu, i també recorda l'obligació de comunicar als Serveis Veterinaris Oficials de qualsevol sospita clínica compatible amb la malaltia. S'ha procedit, així mateix, a la notificació oficial a la Comissió Europea, la resta de comunitats autònomes i els sectors implicats.

També et pot interessar

stats