Comença a treballar la xarxa de dones científiques de la Mediterrània
Primera trobada a Alacant de investigadores mediambientals dels països de l’arc mediterrani.
Ser dona i científica en un país de la Mediterrània és de vegades tot un repte. Per aquesta raó, la Casa del Mediterrani d’Alacant ha fundat una xarxa de dones investigadores per establir llaços entre elles i ser un punt de trobada. Venen d’Espanya, Turquia , Algèria, Tunísia o el Marroc. Tot i que són de diferents disciplines, el problema mediambiental és l’eix d’aquesta primera jornada.
Una d’aquestes 15 dones que estan reunides a Alacant és Soumia Fahd, és catedràtica a la universitat de Biologia de Tetuan, i com passa en moltes d’aquestes científiques, accedir al seus llocs de treball ha sigut un repte. En un país com el Marroc on la col·laboració de l’home en les tasques de la llar no arriba al 50%, dur una casa, educar els fills, treballar i investigar és tot un repte. Tot i això la realitat juga a favor seu. Totes elles són testimonis que ara per ara a les universitats com la de Tetuan es fàcil trobar a les aules més dones que homes.
Aquesta trobada organtizada per la Casa del Mediterrani està coordinada per la investigadora del CSIC, Josabel Belliure, una biòloga marina que ha pogut fins i tot fer treballs de recerca a l’Antàrtida. Aquesta calpina coneix la passió i l’esforç que cal posar-hi, per això veu que projectes com aquest que hui comença a Alacant són fonamentals per ajudar a altres dones que volen pertànyer al món científic.
L’objectiu d’aquesta jornada es donar visibilitat a la dona científica amb la finalitat de compartit experiències, projectes i solucions davant les dificultats.