Comença el procés de matriculació a les EOI valencianes per al curs 2024-2025

Les sol·licituds d'admissió en les 26 seus valencianes es podran fer des de les 12 hores del 17 de juny fins a les 23:59 del 2 de juliol

Seu de l'EOI a Castelló de la Plana
Seu de l'EOI a Castelló de la Plana / Arxiu

La Conselleria d’Educació inicia este dilluns a les 12 hores el termini de matriculacions ordinàries per estudiar en alguna de les 26 seus de l’Escola Oficial d’Idiomes (EOI) a la Comunitat Valenciana durant el curs 2024-2025.

El procés estarà obert fins a les 23:59 hores del 2 de juliol i s'ha de fer obligatòriament de manera telemàtica, excepte per als cursos complementaris i els dirigits al personal docent. Qui no puga fer la matrícula de manera telemàtica podrà acudir a qualsevol EOI de la Comunitat Valenciana, on estaran habilitats els mitjans necessaris per a poder fer les sol·licituds del procés d'admissió.

Els resultats de l'adjudicació de vacants eixiran el 10 de juliol i la formalització de la matrícula d'estudiants que hagen obtingut plaça, així com el pagament de les taxes corresponents s'efectuarà des de l'11 fins al 31 de juliol. Cada EOI publicarà el procediment de formalització de la matrícula en la web del centre.

Les vacants per al segon període d'admissió es publicaran el 13 de setembre, i hi haurà un marge de cinc dies —des del 13 fins al 17 de setembre— per a fer la petició telemàtica d'esta convocatòria extraordinària.

Es pot inscriure qualsevol persona major de 16 anys, és a dir, els nascuts el 2008 o abans. També es poden matricular els majors de 14, nascuts com a màxim el 2010, que vulguen estudiar una llengua estrangera diferent de la primera llengua que cursen en l’ESO.

A més, la Conselleria ha recordat que “totes les sol·licituds presentades dins del termini entren en concurrència” i “no hi haurà preferència” per a les presentades abans.

Els preus, per damunt dels 90 euros en quasi tots els nivells

Els preus per als nivells A2, B1, B2 i C1 és de 91,71 euros; per al nivell C2 i per als repetidors de nivell puja als 107 euros, mentre que els cursos intensius costen 66,24 euros. L’alumnat que vulga fer una prova de nivell abans de començar les classes per poder saltar-se un curs haurà d’abonar una taxa de 12,23 euros.

Per altra banda, també hi ha l'opció d'inscriure's únicament en la prova de certificació. Per als nivells B1, B2 i C1 de tots els idiomes, excepte valencià, el preu serà de 68,56 €, mentre que per al nivell C2 s'hauran d'abonar 95,97 €. En valencià els preus són més baixos, ja que per als nivells B1 i B2 tan sols s'han de pagar 20,79 € i per a C1 i C2 un total de 25,98 €.

L’Escola Oficial d’Idiomes ofereix classes de 14 idiomes estrangers (alemany, anglés, àrab, finés, francés, grec, italià, japonés, neerlandés, polonés, portugués, romanés, rus i xinés), a més d’èuscar i valencià com a llengües cooficials, i espanyol per a estrangers.

Un nou curs escolar amb menys oferta de llengües i menys grups presencials

El procés d'inscripció per al curs 2024-2025, arriba enmig de les protestes dels docents i alumnes de les EOI valencianes pel que consideren unes "retallades inaudites" en diverses llengües com ara l'anglés, el castellà, el valencià, l'espanyol per a estrangers, l'èuscar o l'àrab. Desenes d'alumnes i docents es van concentrar al mes de maig davant les Corts per a denunciar una disminució en l'oferta de llengües i de grups d'ensenyament per al curs que ve i que afecten "totes les comarques".

Segons els càlculs del sindicat docent STEPV, la tisorada es traduirà en vora 244 grups eliminats, 8.450 places d'alumnes menys i 61 docents que desapareixen. Per part seua, la Generalitat justifica la necessitat de reorganitzar l'ensenyament d'idiomes per a "optimitzar els recursos disponibles" i adaptar-los "als nous temps", de cara a la reestructuració de les EOI amb el nou ensenyament semipresencial a partir del pròxim curs. A més, manté que de les 94.089 places oferides en este curs només es van matricular 56.922 alumnes, un 61%.

També et pot interessar

stats