Comença el procés d'admissió per a l'alumnat d'infantil i primària més telemàtic, que vol posar fi a la segregació d'alguns concertats

La tramitació estarà activa fins al 4 de maig i podrà completar-se en línia també en la fase de matriculació, sense necessitat de xafar l'escola

Captura de la campanya d'escolarització per al curs 2022-2023
Captura de la campanya d'escolarització per al curs 2022-2023 / Conselleria d'Educació

La Conselleria d'Educació, Cultura i Esport ha activat el procés d'admissió d'Infantil i Primària, el primer pas per a l'escolarització en el curs 2022-2023. Des d'aquest dimarts i fins al 4 de maig les famílies poden demanar plaça en el centre en què volen que cursen els primers estudis els fills. Un sistema de preferències determina un barem en què la presència de germans, la proximitat al domicili i la renda reben la màxima puntuació.

A les places d’infantil de 2 anys opten les xiquetes i els xiquets nascuts el 2020, i a les d’infantil 3 anys la població nascuda el 2019.

El procés arranca enguany amb dues novetats. D'una banda, s'ha avançat els tràmits vora un mes abans del que sol ser habitual. I d'altra, s'ha confirmat l'aposta d'Educació per la tramitació telemàtica que va activar durant la pandèmia, i facilita ara que tot el procés –admissió i matricula– es puga completar al web telematricula.es per a les famílies que aposten per aquesta via, en lloc de l'habitual registre presencial. És a dir, per primera vegada les famílies podran fer la matrícula sense necessitat de desplaçar-se al centre educatiu, si així ho volen.

El 3 de juny, quan es publicaran les llistes definitives d’alumnat admés en cada centre, començarà la matriculació, que es podrà formalitzar fins al 21 de juny per via telemàtica, i des del 22 de juny fins al 6 de juliol les que vulguen fer-la de manera presencial.

A l'alumnat que demane plaça en un centre, discrimine o no, se li donarà Ximo Carrion - Director general de Centres de la Conselleria d'Educació

El director general de Centres de la Conselleria d'Educació, Ximo Carrión, ha recordat en Les notícies del matí que en la primera fase d'admissió només cal fer una declaració responsable, sense necessitat de presentar la documentació, que s'entrega –o s'envia telemàticament– en la fase de matrícula. Carrión ha fet una crida a la tranquil·litat a les famílies recordant que Educació té places escolars per a totes les sol·licituds, tot i que siguen peticions sobrevingudes o fora de termini, "i si no s'habiliten, com ha passat amb l'alumnat ucraïnés".

Fi de la segregació per sexe

Carrión també s'ha pronunciat sobre la possibilitat que aquest curs es pose fi a la segregació per sexe que continuaven aplicant set centres privats-concertats sostinguts amb fons públics, als quals Educació va advertir fa setmanes de retirar-los el concert.

El director general ha dit que simplement se'ls ha informar de l'obligació d'Educació d'aplicar la nova llei educativa, la LOMLOE, que prohibeix expressament aquest tipus de segregació. I com a primera mesura, segons ha recordat, el departament que lidera Vicent Marzà ha obert la sol·licitud, indistintament per a xiquets i xiquetes, en l'aplicació informàtica en què es gestionen les peticions d'admissió i matrícula. "Si demanen plaça en un centre se li donarà la plaça discriminen o no, ja no podran discriminar", ha explicat Carrión, que ha destacat a la ràdio d'À Punt que la informació que l'ha arribat dels centres assenyalats no fa pensar que no vagen a complir amb la norma.

L'admissió de l'ESO i batxillerat, el 26 de maig

Al procés d'admissió d'infantil i primària seguirà el de l'educació secundària obligatòria (ESO) i batxillerat. L’admissió telemàtica serà del 26 de maig al 3 de juny. En el cas de l’ESO, les llistes definitives d’alumnat admés es publicaran el 18 de juliol, quan començarà la matriculació en línia, que estarà oberta fins al 21 de juliol. Les famílies que opten per formalitzar la matrícula de manera presencial podran fer-ho del 19 al 22 de juliol.

Les llistes definitives d’alumnat admés en batxillerat es publicaran el 22 de juliol. Des d’aquest dia i fins al 27 de juliol es podrà formalitzar la matrícula de manera telemàtica. Si s’opta per fer la matrícula de manera presencial, caldrà acudir als centres educatius del 25 al 28 de juliol.

Calendari d'escolarització
Calendari d'escolarització / Conselleria d'Educació

També et pot interessar

stats