Educació adverteix als centres que encara segreguen per sexe que podría rescindir-los el concert

Set centres concertats de la Comunitat Valenciana no respecten, segons la Conselleria d'Educació, "un dret fonamental en un àmbit tan sensible com l’educació"

Educació planteja reduir de 6 a 3 mesos les pràctiques de les mestres de baixa maternal
Educació adverteix als centres que encara segreguen per sexes que podría rescindir-los el concert / À Punt NTC

La Conselleria d'Educació ha demanat als centres concertats que segreguen per sexe que "ho reconsideren" de cara al període d'admissió per al pròxim curs. Açò es deu al fet que es considera un "incompliment greu" del contracte infringir les normes sobre admissió d'alumnes. A més, "la reiteració en aquest incompliment podria comportar la qualificació d'incompliment molt greu i la consegüent rescissió del concert".

Segons la carta remesa per la conselleria als set centres privats-concertats de la Comunitat Valenciana que segreguen per sexe i són sostinguts amb fons públics, a la qual ha tingut accés l'agència EFE, es considera "de justícia social" que tots aquests centres garantisquen un dret bàsic com no discriminar per raons de gènere.

La Conselleria d'Educació defensa que la igualtat de gènere és "un dret fonamental i més en un àmbit tan sensible com l'educació", on cal fomentar aquests valors, i la segregació per sexe "no té cabuda a l'escola inclusiva i coeducativa que s'està fomentant en el territori valencià". També afirma que l'escola "ha de servir de motor de la igualtat social i afavorir el canvi cap a una societat que fomente la igualtat de gènere en tots els sentits".

Per això, Educació ha reclamat "esmenar aquest element discriminatori i garantir la igualtat d'oportunitats efectiva per a l'alumnat, sense discriminar un sexe o un altre en la matriculació en els seus centres", en el marc de la nova llei educativa de desembre del 2020, per a "fomentar la coeducació efectiva en tots els centres sostinguts amb fons públics".

La matriculació d'un alumne en un centre públic o privat concertat, afegeix, "implicarà respectar el seu projecte educatiu, sense perjudici dels drets reconeguts als alumnes i a les seues famílies".

També et pot interessar

stats