Comença l'operació tornada dels turistes que han vingut a la Comunitat Valenciana

Molts valencians i valencianes comencen les vacances ara, aprofitant que hi ha menys demanda i els preus no són tan alts

Turistes que tornen a casa en l'Aeroport de l'Altet Alacant-Elx / À Punt NTC

Els valencians i les valencianes encara gaudirem d'un dia més de festa, però habitants d'altres comunitats autònomes ja estan dient adeu a les vacances de Setmana Santa aquest mateix diumenge. Comença l'operació tornada i els aeroports s'omplin de llargues cues. També les vies d'accés de les grans ciutats, amb milers de vehicles que desfan el camí cap a casa.

Hi ha tràfec i moviment especialment als aeroports de l'Altet i de Manises, que registren molts viatgers que tornen al lloc d'origen, però també s'hi veuen valencianes i valencians que tot just comencen les vacances, aprofitant que la resta ja torna a la rutina i els preus dels vols i dels hotels no són tan alts.

A les carreteres valencianes s'ha viscut un matí de retencions i trànsit dens. A l'A-31 s'han registrat vora quinze quilòmetres entre Elda i Sax en sentit a Madrid. Una situació que s'ha repetit en altres punts, com l'A-3 a l'altura de Loriguilla i de Setaigües, i l'A-7 a Orpesa. La DGT preveu que hi haurà més de 1.100.000 desplaçaments en el nostre territori durant la segona fase de l'operació especial de Setmana Santa, que acabarà aquest dilluns.

També és dia de fer balanç per a moltes empreses turístiques, que valoren com han funcionat els negocis aquesta Setmana Santa. Depenent de la localitat i de les comarques, s’han registrat unes xifres més positives o negatives, segons el volum de cancel·lacions d’última hora de la reserva als hotels, a causa del temps inestable i de les pluges.

El turisme de la ciutat de València les ha resistides més favorablement, a penes ha patit les conseqüències i “ha tingut un resultat espectacular, amb el 96% d’ocupació hotelera”, segons Fede Fuster, president d’Hosbec. Pel que fa a les comarques del nord, en el cap de setmana han arribat al 86% d'ocupació de mitjana, però a les comarques del sud és on més s'han notat els efectes de la pluja, amb xifres “prou per davall, en comparació amb el 2023, amb un descens del 7% i una mitjana del 75%”, ha argumentat Fuster.

També et pot interessar

stats