Comença la formació pràctica de la nova generació de funcionaris de la Generalitat

L'alumnat té al davant quatre mesos de curs selectiu, on a més de formació teòrica faran pràctiques remunerades en diferents conselleries

Comença la formació pràctica de la nova generació de funcionaris de la Generalitat / À Punt NTC

Més d'un centenar de candidats a formar part de la plantilla de treballadors públics de l'administració autonòmica ha començat aquest dijous la formació de l'anomenat MIR dels funcionaris de la Generalitat. Els nous alumnes, que primer han superat una prova teòrica, enceten ara el curs de selecció de personal. És la segona fase d'un procés de selecció que busca renovar l'administració, ja que segons càlculs de la mateixa Generalitat, 7.000 dels 19.000 treballadors de l'administració autonòmica es jubilaran en la pròxima dècada.

Javier Lorente, director general de Funció Pública, ha remarcat aquest dimecres que "el canvi generacional arribarà" i que per això els interessa "transformar l'administració amb gent jove, que creu en el servei públic i ens ajude a millorar tots els serveis a la ciutadania".

Joan Sierra, un dels funcionaris en pràctiques, ha explicat que proves com aquesta "de gran temari i gran dedicació" ajuda que la gent jove "tinga temps real per a preparar-se". Amb el nou model de selecció del funcionariat, s'aposta per donar més protagonisme a la part pràctica i menys a les proves memorístiques.  Lucía Pascual, una altra funcionaria en pràctiques, ha afirmat com "quan entre, tindré almenys una primera presa de contacte amb l'administració i saber com funciona, no entraré sense tindre ni idea de com gestionar certs expedients".

Entre les millores en aquest segon MIR per a funcionaris, s'ha inclòs la normativa en els ordinadors, que l'alumnat utilitzarà per a l'examen final. "L'alumnat té ferramentes informàtiques i jurídiques per a tot el procés", ha dit Lorente.

Els candidats a funcionaris de la Generalitat tenen al davant quatre mesos de curs selectiu, on a més de formació teòrica faran pràctiques remunerades en diferents conselleries.

També et pot interessar

stats