Comença el dragatge per a extraure 95.000 metres cúbics de sediments de l'Albufera

Es millorarà fins a un 50% la capacitat de desaiguar aigua de la llacuna, que és vital quan hi ha temporals

Comencen els treballs de dragatge de l'Albufera per a extraure 95.000 metres cúbics de sediments

Els treballs de dragatge de l'Albufera que permetran extraure 95.000 metres cúbics de sediments a les zones de les goles del Perelló i el Perellonet han començat aquest dimecres. Amb aquests treballs, que acabaran l'any que ve, es millorarà fins a un 50% la capacitat de desaiguar aigua, que és vital quan hi ha temporals

Les màquines han començat a extraure quilos i quilos de terra i altres sediments acumulats durant anys, sobretot quan hi ha temporals i des dels barrancs l'aigua arrossega gran quantitat de material. 

Es treballa als entorns de la gola del Perelló i del Perellonet, en 15,2 hectàrees en cadascuna. A la del Perellonet es guanyaran 32 centímetres de profunditat, cosa que permetrà millorar el cabal de desaigüe entre un 47% i un 53%. A la del Perelló es guanyaran 21 centímetres de profunditat i el cabal millorarà entre un 35% i un 42%.

"Si els canals d'eixida de l'aigua estan plens de sediment és més difícil desaiguar i és important perquè el llac és navegable i necessiten calar. A més, cal estar preparat per si venen inundacions, avingudes d'aigua", ha explicat el vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana de València, Sergi Campillo. 

La terra que s'extraga s'aprofitarà per a condicionar els tancats del llac al llarg d'aquest 2023 i el principi del 2024, que és quan es calcula que acabaran aquests treballs, en què s'invertiran prop d'un milió i mig d'euros. 

També et pot interessar

stats