Comença el compte enrere per al desmantellament del magatzem de gas Castor

La DIA per a segellar i anul·lar els pous que contenen hidrocarburs ja s’ha publicat al BOE

Comença el compte enrere per al desmantellament del magatzem de gas Castor a la costa de Vinaròs / À Punt NTC

Comença el compte enrere per al desmantellament del magatzem de gas Castor a la costa de Vinaròs (Baix Maestrat). El Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) ha publicat ja la Declaració d'Impacte Ambiental per a segellar i anul·lar els pous que contenen hidrocarburs, que era l'últim tràmit que faltava perquè el desballestament es poguera realitzar. 

Els treballs es faran en quatre fases i duraran uns huit mesos. Juan Evelio Monfort, membre de la Plataforma Ciutadana en Defensa de les Terres del Sénia, explica que primer cal posar els taps definitius, i que és el que es farà ara. Afirma que la publicació de la DIA és “totalment positiva” i que esperen que les obres comencen prompte.

Han passat deu anys des que la plataforma Castor causà fins a mig miler de terratrémols a la costa del Baix Maestrat i tres des que el govern espanyol n'anuncià el segellat definitiu. La declaració indica que s'hauran d'instal·lar 37 taps en 13 pous perquè alguns contenen hidrocarburs.

Segons Monfort, els 13 pous estan localitzats en 92 metres quadrats, però no tots es poden extraure amb normalitat, cal dinamitar-ne alguns per un problema que, afirma, no els han comunicat. Després arribarà el moment de netejar les canonades perquè dins s’hi han trobat hidrocarburs quan no devia haver-hi. Això, denúncia Monfort, significa que hi ha hagut una fuga en alguna part de la plata, però ningú els ha dit res al respecte.

El Ministeri per a la Transició Ecològica encara no ha donat una data perquè s'inicie el desballestament, però si se sap que el cost anual de mantenir el magatzem de gas Castor era d’entre huit i nou milions d'euros, que cal sumar als 1.500 milions que ha costat clausurar-lo.

També et pot interessar

stats