Ajuntaments i veïnat, pendents del desmantellament de Castor

Reclamaran que se’ls reconega com a part interessada en l’expedient, l’estudi d’impacte ambiental i el pla de desmantellament.

Ajuntaments i veïnat, pendents del desmantellament de Castor
Ajuntaments i veïnat, pendents del desmantellament de Castor

El desmantellament del magatzem de gas Castor genera recels entre els municipis i el veïnat. D'una banda volen que se'ls indemnitze per les expropiacions patides, i de l'altra, volen saber, per exemple, els terminis d'execució i qui es farà càrrec tant del desmuntatge com de les despeses.  

Després que el Consell de Ministres aprovara segellar definitivament el fracassat depòsit de gas situat enfront de les costes de Vinaròs i l'Alcanar, els ajuntaments i les plataformes veïnals consideren imprescindible seguir de prop el procediment. 

Els consistoris d'aquestes dues poblacions reclamaran al govern central que se’ls reconega com a part interessada en l’expedient, l’estudi d’impacte ambiental i el pla de desmantellament. Volen saber, entre d'altres aspectes, dates d'execució i qui es farà càrrec del procés i de les despeses.  

També demanaran informació perquè es puga indemnitzar els consistoris i els propietaris afectats per les expropiacions de les instal·lacions terrestres, tant la planta com els gasoductes. 

D'altra banda, els bancs demanen a l'Estat 1.350 milions d'euros per a finançar la indemnització a l'empresa responsable del Castor. El nou executiu haurà de decidir si l'Estat abona aquest deute o el carrega a la factura del gas. 

També et pot interessar

stats