Comença la campanya de collita de la sal a Santa Pola amb molt bones perspectives
Les condicions climàtiques han afavorit la producció d'este mineral, que les salines Bras del Port extrauen des de fa 125 anys
La campanya de collita de la sal a les salines de Santa Pola ha començat esta setmana amb molt bones perspectives. Les condicions climàtiques han afavorit la producció i la qualitat d'este mineral, que les salines Bras del Port extrauen de la mar des de fa 125 anys amb un procés natural de decantació i concentració salina.
La d’esta setmana és la primera bassa de sal que es recol·lecta esta temporada. Durant dos mesos els operaris trauran al voltant de 110.000 tones. “S’agafa l’aigua de la mar, es va fent passar per un circuit de llacunes i es va decantant en diferents basses fins que s’arriba a la concentració necessària”, explica la responsable de comunicació de Bras del Port, Teresa Fernández.
Però amb l'ajuda de la tecnologia, com un marcador làser, poden tallar la sal amb més precisió. Les elevades temperatures d'enguany, la poca pluja i el vent han afavorit una bona collita en unes salines que per fi s'han recuperat dels danys ocasionats per la dana del 2019.
Un procés de producció natural que també té beneficis ecològics. La producció de la sal és l'única indústria que genera un ecosistema amb centenars d'espècies, entre les quals està l'icònic flamenc.