El col·lectiu del taxi es manifesta a Madrid per les llicències VTC

Tracten de pressionar les administracions perquè s'apliquen les regulacions que aprovà el reial decret fa un mes.

EUROPA PRESS
EUROPA PRESS

Els taxistes es manifesten aquest dilluns a Madrid per "la falta de voluntat i desídia" a l'hora de regular l'activitat dels vehicles de lloguer amb conductor (VTC). Amb aquesta protesta el col·lectiu intenta "fer pressió" perquè s'apliquen les regulacions que aprovà el reial decret fa un mes, com assenyala un portaveu d'Elite Taxi.

A més d'aquesta associació de taxistes, Plataforma Caracol secundarà unes protestes que començaran a les 11 hores a la Puerta del Sol i arribarà al palau de Cibeles. No obstant això, l'Associació Gremial d'Auto-Taxi de Madrid ha retirat el seu suport a l'entendre que l'ajuntament de la capital es compromet a "estudiar solucions" juntament amb altres ajuntaments, com el de València, i amb la comunitat autònoma madrilenya.

El passat 25 d'octubre, el Congrés dels Diputats va convalidar el reial decret llei que facultava les comunitats autònomes i els ajuntaments a regular l'activitat dels VTC. Des d'aleshores, els taxistes es queixen que "poc o gens s'ha fet per a regular el servei de VTC".

La d'aquest dilluns és la primera mobilització que el sector del taxi convoca després de l'aprovació d'un projecte de llei que regula el servei que donen plataformes com ara Uber i Cabify.

També et pot interessar

stats