Col·lapse als accessos als campus universitaris en el primer dia de la PAU

La primera jornada de la prova d’accés a la universitat ha generat embussos quilomètrics, que s’han allargat fins a les autovies d’entrada a València, com al V-30, la V-31 o la V-21

Un dels carrers d'accés al campus de Burjassot, completament bloquejat, a primera hora d'este dimarts
Un dels carrers d'accés al campus de Burjassot, completament bloquejat, a primera hora d'este dimarts / À Punt NTC

La primera jornada de la prova d’accés a la universitat, antigament coneguda com a selectivitat, ha col·lapsat els accessos a València, sobretot a les zones pròximes a campus universitaris com el de Tarongers o el de Burjassot. L’afluència d’estudiants i, sobretot, que molts d’ells hagen optat pel vehicle privat ha convertit els voltants dels campus universitaris en un formiguer de vehicles i embussos de fins a mitja hora en les proximitats de les facultats que este dimarts acollien la PAU.

El col·lapse ha començat a originar-se passades les set i mitja del matí, quasi dos hores abans de començar el primer examen. Però vora les huit i mitja del matí, per als vehicles era pràcticament impossible avançar uns metres en les proximitats de les universitats i l’embús ha arribat a grans vies, com la pista d’Ademús o la V-30, sobretot en l’eixida que enllaçava en la V-31.

Un dels carrers d'accés al campus de Burjassot, totalment bloquejat, a primera hora d'este dimarts
Un dels carrers d'accés al campus de Burjassot, totalment bloquejat, a primera hora d'este dimarts / À Punt NTC

En el cas del campus de Tarongers, al nord de València, el Centre de Gestió de Trànsit de València advertia a primera hora d’una “gran congestió” de la circulació als accessos des de la ronda Nord, la V-21 i les avingudes d’Aragó i de Catalunya.

No anava tan carregat, en canvi, el transport públic. Alguns testimonis han confirmat a À Punt que els mitjans de transport públic, com el tramvia, que arribava fins als campus universitaris anava ple, però encara tenia capacitat per a acollir més usuaris.

Els nervis i el bloqueig de la circulació han fet que molts estudiants baixaren del cotxe i recorregueren a peu els últims metres que els separaven dels centres on es feia la PAU. 

Diversos alumnes baixen del cotxe al voltant del campus de Burjassot de la Universitat de València
Diversos alumnes baixen del cotxe al voltant del campus de Burjassot de la Universitat de València / À Punt NTC

També et pot interessar

stats