Les maratonianes PAU comencen este dimarts amb la prova de castellà

Més de 24.200 estudiants participaran en la convocatòria ordinària de les proves a les cinc universitats públiques valencianes, un 5% més que el any passat

Primera jornada de les PAU al campus de Tarongers de València
Primera jornada de les PAU al campus de Tarongers de València / À Punt

Les proves d’accés a la universitat (PAU) comencen este dimarts amb la prova de Castellà per a més de 24.200 estudiants de la Comunitat Valenciana, un 5% més que el curs anterior. Les cinc universitats públiques acullen la convocatòria ordinària, que acaba dijous per a la majoria amb la prova d'Anglés.

Són unes jornades maratonianes per a l'alumnat, que pot fer fins a quatre exàmens d'hora i mitja el mateix dia, de 9:30 a 19:15. Tres de cada cinc participants seran dones i la majoria (un 92%) accedeix després d’haver cursat batxillerat. El 8% restant ho fa després de fer un cicle formatiu i només s'hi matricula de la fase voluntària de les proves.

Enguany Història d’Espanya i Història de la Filosofia tornen a ser obligatòries i cada estudiant ha de triar entre l’una o l’altra en la fase obligatòria. A més, este serà l’últim any en què es manté la modalitat de pandèmia. Les notes es publicaran el 14 de juny a partir de les 13:00 hores i el període de revisió serà del 17 al 19 de juny a les 14:00 hores.

Pel que fa a l’estudiantat amb adaptació diagnosticat de dislèxia, les faltes d’ortografia penalitzaran amb un criteri molt menys estricte. Esta adaptació suposa que només veuran penalitzades les faltes d’ortografia reglades en les àrees lingüístiques fins a 2/3 de la puntuació total i com a màxim tres punts. 

En cas de suspendre o no obtindre la nota desitjada, les proves de la convocatòria extraordinària seran el 2, 3 i 4 de juliol i el període de matriculació del 17 al 21 de juny. La publicació de les notes serà el 9 de juliol, a partir de les 17:00 hores.

També et pot interessar

stats