L’alumnat podrà examinar-se en la fase obligatòria de la PAU d’assignatures de la seua modalitat que no haja cursat

Així ho ha anunciat la Generalitat, que també ha confirmat les dates per als exàmens: 4, 5 i 6 de juny i 2, 3 i 4 de juliol

Alumnat examinant-se en les proves d'accés a la universitat / À Punt NTC
Alumnat examinant-se en les Proves d'Accés a la Universitat / À Punt NTC

L’alumnat de la Comunitat Valenciana podrà examinar-se en la fase obligatòria de les PAU de 2023-2024 d'assignatures de la seua modalitat encara que no les hagen cursat en batxillerat, segons ha informat la Generalitat en una nota de premsa. Aquesta és la principal novetat de les proves d'aquest curs, i respon a les exigències establides en l'Ordre Estatal, que regula l'accés a la Universitat per a aquest 2024.

Com altres anys, tot l’estudiantat s'examinarà obligatòriament de Llengua Castellana i Literatura, Llengua Estrangera, Valencià i Història d'Espanya o Història de la Filosofia. La novetat enguany és que, en la fase obligatòria, podran escollir examinar-se d’assignatures que no hagen estudiat durant el batxillerat. 

Segons ha informat la Generalitat, aquest matí s’ha celebrat una sessió de la Comissió Gestora dels Processos d'Accés i Preinscripció Universitària, presidida per la secretària autonòmica d'Universitats, Esther Gómez, per a ultimar tots els detalls necessaris per a la celebració de la selectivitat enguany. 

En aquesta reunió, a més d’anunciar la novetat en la modalitat obligatòria, s'ha confirmat que les proves es realitzaran els dies 4, 5 i 6 de juny per a la convocatòria ordinària, i el 2, 3 i 4 de juliol per a l'extraordinària, i s'han fixat els horaris. Malgrat que l'estructura de les proves d'enguany exigeix la realització d'un major nombre d'exàmens per a atendre la nova organització del batxillerat, la Generalitat afirma que la comissió ha fet “un gran esforç” per a concentrar els exàmens en tres dies. Tot i això, es reserva un dia més, el divendres 7 de juny i el 5 de juliol, per si calguera resoldre possibles superposicions en la realització de les proves.

Així mateix, s'ha consensuat l'estructura dels exàmens, els criteris de correcció i la proposta de descompte de puntuació per faltes d'ortografia per a les assignatures de Llengua Castellana i Valencià, entre d'altres. A més, s'han confirmat els criteris per a l'exempció del Valencià a les PAU d'acord amb el que s'estableix en edicions anteriors.

També et pot interessar

stats