El primer coet privat europeu el llançaran a l’espai al març

El projecte l'ha executat una empresa establida a Elx

El Miura 1 / À Punt NTC

El primer coet privat espanyol i europeu el llançaran a l'espai el pròxim mes de març, des de Huelva. L'ha dissenyat i l'ha fabricat l'empresa il·licitana PLD Space i és un microllançador de 12 metres i mig de llargària. El Miura 1 –com es diu–, servirà per a posar en òrbita xicotets satèl·lits. Serà el primer pas per a l'objectiu final del llançament del coet Miura 5 des de la base europea a la Guaiana Francesa, que en un viatge comercial situarà en l'espai xicotets satèl·lits d'empreses privades.

Aquest dimecres la Secretària Autonòmica d'Economia Sostenible ha posat en la nau la seua firma institucional. “El llançament del Miura 1 no és tan sols el llançament d’un coet, sinó també una oportunitat de recórrer a l’excel·lència productiva”. Un projecte que, segons ella, és un projecte territorial estratègic i que tindrà el suport de la Comunitat Valenciana.

PLD Space és una companyia creada fa una dècada per un grup d'emprenedors alacantins dedicada a fabricar coets per a transportar satèl·lits xicotets que construeixen terceres empreses per a situar en l'òrbita terrestre.

També et pot interessar

stats