L'empresa d'Elx que dissenya el primer coet espanyol obté 25 milions d'inversió

Aquesta inversió permetrà a PLD Space avançar en el llançament del seu coet espacial suborbital Miura 1 el 2022 i del seu vehicle orbital Miura 5 el 2024

Els impulsors del primer coet espanyol
Els impulsors del primer coet espanyol / PLD Space

L'empresa il·licitana que dissenya el primer coet espanyol, PLD Space, ha tancat una ronda d'inversió a través de la qual ha obtingut 25 milions d'euros gràcies a accionistes ja presents i la incorporació de nous socis financers. Esperen incrementar la plantilla fins a 200 empleats el 2022 i triplicar el volum en els pròxims tres anys.

Aquesta inversió permetrà a la firma d'Elx avançar en les seues pròximes fites estratègiques, com és el llançament del seu coet suborbital Miura 1 el 2022 i de l'orbital Miura 5 el 2024, així com ampliar les seues capacitats productives i de personal.

L'operació ha sigut liderada per Arcano Partners, Aciturri i el CDTI (Centre per al Desenvolupament Tecnològic Industrial) a través de la iniciativa de conversió del programa Innvierte.

Aquesta operació eleva el capital total recaptat per PLD Space a més de 45 milions d'euros. Permetrà avançar en els objectius de llançar el coet suborbital Miura 1 a la fi de 2022 en El Arenosillo (Huelva), la fabricació del seu vehicle orbital Miura 5 i el seu llançament el 2024 des de la Guaiana Francesa.

El coet Miura 1
El coet Miura 1 / PLD Space

El responsable d'operacions i cofundador de PLD Space, Raúl Verdú, ha afirmat que estan molt agraïts a tots els inversors i que PLD Space "té garantida la seua viabilitat financera per a escometre les següents pròximes fites".

PLD Space és una companyia valenciana del sector aeroespacial pionera i referent a Europa en el desenvolupament de coets reutilitzables. Els seus coets "situaran a Espanya entre el reduït nombre de països amb capacitat per a enviar a l'espai amb èxit satèl·lits de dimensions xicotetes", han assenyalat les mateixes fonts.

També et pot interessar

stats