El coet alacantí Miura 1 supera amb èxit l'última prova abans del llançament

Es pot convertir aquest maig en el primer coet privat 100% espanyol que viatge a l'espai

El "hot test", l'última prova prèvia al llançament a l'espai del Miura 1
El 'hot test', l'última prova abans del llançament a l'espai del Miura 1 / PLD Space

El Miura 1, el coet dissenyat i construït per l'empresa il·licitana PLD Space, ha superat amb èxit el hot test, l'última prova prèvia al llançament a l'espai que està previst que tinga lloc abans que finalitze aquest mes de maig. Segons ha informat l'empresa a través del seu compte de Twitter, es tracta d'un test de cinc segons necessari, ja que permet analitzar el comportament dels motors.

"Estem molt contents", han indicat els responsables del projecte, per a després afegir que estan "més prop de complir el somni" i agrair a l'Institut Nacional de Tècnica Aeroespacial (INTA) el suport prestat.

Precisament el Centre d'Experimentació de l'Arenosillo, situat a Huelva, coordinarà el llançament del Miura, que tindrà lloc a la base militar de Médano del Loro, unes instal·lacions pròximes. Allí es troba el coet des del mes de març passat, precisament, per a fer-hi les últimes proves necessàries per a poder llançar-lo a l'espai.

El mes passat es va superar també l'assaig de càrrega completa de propel·lents —propulsors—, que es va dur a terme amb tots els passos del llançament previs a l'encesa de motor, incloent-hi la càrrega de querosé, oxigen líquid, heli i nitrogen.

L'objectiu final del llançament és fer un primer test de vol que permeta validar en condicions reals la tecnologia desenvolupada fins al moment per la companyia il·licitana, per a dur-lo a terme disposa de diferents finestres de vol condicionades per la seguretat de la zona, les condicions meteorològiques i la disponibilitat del coet mateix. Quan això ocórrega, Miura 1 es convertirà en el primer coet privat 100% espanyol que anirà a l'espai.

També et pot interessar

stats