Com es cobra el premi d'un dècim compartit, deteriorat o furtat?
Loteries i Apostes de l'Estat ha llançat una sèrie de consells per a cobrar els premis
Els premis del sorteig extraordinari de Nadal començaran a abonar-se la mateixa vesprada del 22 de desembre i fins al pròxim 22 de març. Els pagaments comencen just després de la verificació dels números afortunats en els sistemes informàtics. Enguany es repartiran 2.590 milions d'euros en premis.
És "imprescindible" presentar el dècim o el resguard premiat per a poder cobrar-lo. Qualsevol dels 10.902 punts de venda de la xarxa de loteries poden abonar les quanties si els premis són inferiors a 2.000€. Aquests premis poden cobrar-se en efectiu o a través de Bizum, ja que Loteries de l'Estat va ser un dels primers comerços a incorporar aquesta nova fórmula de pagament. En cas que els premis siguen majors de 2.000€, s'haurà d'acudir a les entitats financeres autoritzades: BBVA i Caixabank. Si s'ha d'anar al banc a cobrar el premi i el dècim és compartit, Loteries i Apostes de l'Estat recorda que abans s'ha d'identificar a tots els participants en la compra del número.
Si el resguard del número premiat està deteriorat, el client haurà d'emplenar un formulari de sol·licitud de pagament de premis, que es poden trobar en els punts de venda de loteries. Una volta signat, aquest formulari s'ha d'enviar a l'entitat organitzadora del sorteig juntament amb el resguard deteriorat perquè Loteries puga autentificar-ho.
Un dècim premiat també pot ser objecte de robatoris. En aquest cas, s'aconsella als participants a presentar una denúncia davant les autoritats i remetre-la als jutjats, perquè es puga iniciar el procés pertinent.
Per últim, tots aquells que juguen la grossa de Nadal a través del canal en línia oficial de Loteries i Apostes de l'Estat, podran cobrar els premis majors a través d'una transferència bancària directa al seu compte. Per l'altra banda, els premis menors seran abonats en el compte de joc personal de cada usuari.