Quins són els souvenirs que més agraden als turistes?

Clauers, ventalls, imants… els clàssics sempre triomfen, però a més, enguany, els articles fallers són especialment demandats

Els clàssics souvenirs sempre triomfen

Enguany, tot i la pandèmia, els turistes han repetit en gustos i continuen emportant-se els clàssics records de la ciutat: imants que recorden els monuments valencians, camisetes, ventalls, tasses o clauers.

“La veritat és que canvien poc i sempre es repeteixen els mateixos patrons, no hi ha massa innovació en l’àmbit dels souvenirs”, ens comenta Cintia Useda, dependenta de Souvenir Valencia. En aquest sentit, sí que destaca que enguany, per coincidir la celebració de les Falles amb la visita dels turistes, hi ha més demanda de productes fallers. Un fet que també confirma Ana Carolina, treballadora d’Alpargatus Valencia: “Enguany ens ha arribat més artesania al·lusiva a les Falles perquè ho demanen els clients”.

Però també trobem un turisme més exigent que busca productes vinculats únicament a la Comunitat Valenciana i que sols podria adquirir ací. “Jo estic buscant aigua de valència”, ens diu una turista gallega que no vol perdre l’oportunitat de dur-ne a la família. En aquest cas, també estan les paelles (entenem per paella el recipient per a cuinar-la), les cassoles de fang o els socarrats, productes típicament valencians. I per a anar-se’n amb bon gust de boca, tampoc pot faltar en les maletes de tornada la xufa de València o el torró de Xixona i Alacant.

Els comerços conicideixen, a més, en les bones xifres que està deixant l’estiu: “No estem encara en les vendes d’abans de la pandèmia, però enguany han pujat molt respecte de l’any passat”, conclouen.

També et pot interessar

stats