Ciutadans demana en les Corts alçar el toc de queda per a salvar el turisme

El grup parlamentari presenta un decàleg amb mesures per a reflotar la temporada d'estiu i critica "l'escassa influència" de Puig a Madrid

Passeig de la Malva-rosa de València, buit de gent pel toc de queda
Passeig de la Malva-rosa de València, buit de gent pel toc de queda / À Punt NTC

El grup parlamentari de Ciutadans (Cs) en les Corts ha presentat aquest dilluns un pla amb un decàleg de mesures per a salvar la temporada turística d'estiu la Comunitat Valenciana. Entre d'altres, demanen deposar el toc de queda, augmentar les ajudes i rebaixar els impostos per al sector.

La síndica de Cs en el parlament valencià, Ruth Merino, ha advertit en roda de premsa que les conseqüències de la pandèmia i de la gestió del Consell estan sent "devastadores" i "preocupants". Ha criticat "l'escassa influència" a Madrid del president de la Generalitat, Ximo Puig, davant el president espanyol, Pedro Sánchez. Un fet que "ha quedat palés en la conferència de presidents, en la qual, de manera increïble, no s'ha tocat el tema del finançament", assenyala la formació en un comunicat.

Ciutadans denuncia també que "la retallada del Tajo-Segura, que és una puntada en l'estómac dels valencians" i ha exigit les dosis de vacuna que li corresponen a la Comunitat Valenciana. "Aquestes qüestions demostren el menyspreu a la Comunitat Valenciana i l'escassa influència de Puig", ha resumit Merino.

Respecte a la pandèmia, ha insistit en la falta de previsió i planificació del govern valencià i ha advocat per "atacar al virus abans que una nova onada ens atropelle", intentant trobar "un equilibri entre cuidar la salut i no afonar l'economia".

El decàleg que ha presentat la formació taronja proposa: eliminar totes les restriccions que afecten el desenvolupament de l'activitat turística –entre d'altres el toc de queda decretat en 77 municipis valencians–, aprovar un pla econòmic pluriennal i una partida específica per als pressupostos de 2022. Igualment, reclama suspendre la càrrega fiscal autonòmica a totes les empreses vinculades al sector i elaborar un pla de turisme amb un horitzó fins a 2027, aprofitant la recepció dels fons europeus, per a treballar en el turisme sostenible, més digitalitzat i més desestacionalitzat.

Ciutadans també demana accelerar el ritme de la vacunació, augmentar el nombre de rastrejadors i proves PCR, agilitar els tràmits per a l'adjudicació de les places de l'Imserso, promoure campanyes turístiques, fomentar els espectacles segurs i que el "bo turístic" de la Comunitat Valenciana estiga disponible durant tot l'any.

També et pot interessar

stats