La cistella del sopar de Nadal, un 26% més barata comprada al gener

En alguns productes, el preu no ha variat pràcticament, però en conjunt al gener és quasi un 26% més barat preparar el mateix menú

Peixateria del mercat del Cabanyal / À Punt NTC

Un mes després de les festes de Nadal hem omplit la cistella de compra amb els mateixos productes. Des d’À Punt hem comprovat des d’octubre com mes a mes els clàssics productes de la cistella per al sopar de Nadal pujaven de preu. En alguns productes, el preu no ha variat pràcticament, però en conjunt al gener és quasi un 26% més barat preparar el mateix menú.

Comencem per la carn que vam triar per al nostre menú de Nadal: el corder. El quilo està a 19,50 euros; per tant, l’espatlla de corder ens ha costat hui dos euros menys que a desembre. Així i tot, la clientela del mercat tampoc "ha notat gran diferència", conta una senyora fent la compra.

Al desembre, el nostre menú incloïa lluç, que vam comprar per 34 euros i hui podem adquirir-ne per 29 euros. A la taula del sopar de Nadal no podia faltar el marisc, el plat més desitjat. És per això que vàrem pagar per les gambes 47 euros i hui en trobem a la meitat de preu, a 24 euros. 

Per a rebaixar el menjar, compràrem pinya. Hui trobem que el preu no ha variat, continua a 4,25 la peça. I el dolç, segons ens comenta la dependenta, de desembre a gener el preu no varia. 

En total hem gastat 86 euros, el que suposa un estalvi de 30 euros, perquè la setmana de Nadal la mateixa compra ens va costar 117 euros, vora un 26 % més.

També et pot interessar

stats