Sopar de Nadal: la mateixa compra costa 40 euros més que a l'octubre

Durant dos mesos un equip d'À Punt ha estat anant al mercat a comprar els mateixos productes per a comprovar com han anat encarint-se

Comprar a l'octubre i congelar el menjar, una opció més econòmica / À Punt NTC

Durant dos mesos un equip d'À Punt ha estat anant al mercat a comprar els mateixos productes per a comprovar com han anat encarint-se. El resultat: la cistella bàsica de Nadal s'ha encarit en un mes vora un 30%. 

La llista pot ser interminable, però nosaltres comprarem cinc productes bàsics per a Nadal: carn, peix, marisc, pinya i dolços.

El corder està a dos euros més el quilo que l’última vegada que en vam comprar, al novembre.

Fent la compra a la mateixa carnisseria que els darrers mesos, hui la carn ens costa 20,70 euros. A l'octubre van ser 17 euros i al novembre, 19. 

Anem a comprar el peix i el marisc. La peixatera ens conta: “Entre l'última setmana i l’anterior ha anat pujant. Aquesta que és més grosseta que la que us vau emportar: està a 98 EUROS el quilo”. En total, 81 euros hem pagat hui per productes frescos: El doble que a l'octubre, que ens costà 44 euros. 

A la fruiteria el preu de la pinya no varia entre octubre i novembre: sempre al voltant de 4 euros. I hui? Ens contesta la fruitera: “La tinc a 2,50 euros i puja a 5,13 euros.”

Per últim, farem parada als dolços. Al mateix preu el quilo: 17 euros. 

Vora un 30% s’ha encarit la compra de Nadal en un mes. Els mateixos productes ens costaren 72 euros a l'octubre i 89 euros al novembre. 

Fem recompte: entre la carn, el peix i el marisc, la tradicional pinya i els pastissets de moniato, hui ens hem gastat 117,23 euros. Això vol dir que ens ha costat 28 euros més que el mes anterior fent la mateixa compra amb els mateixos productes, i 43 euros més que a l'octubre.

També et pot interessar

stats