El menú de Nadal s'ha encarit ja quinze euros durant l'últim mes

Els preus dels productes frescos no paren de pujar i s'espera que la tendència a l'alça continue a causa de Nadal

Fa quatre setmanes vam prendre nota dels preus de la compra, hui tornem per a comparar si hi ha diferències / À Punt NTC

Només falten quatre setmanes per al tan esperat sopar de Nadal. A la inflació se suma ara la pujada de preus de cada any amb motiu de les festes nadalenques. Davant d’aquesta situació hem eixit a fer la compra i a comparar amb els preus de fa un mes. El rebut de la compra que férem fa justament un mes era de 75 euros i hui ens ha costat 90 euros. El nostre menú, per tant, s'ha encarit 15 euros en poc més de tres setmanes.

Tot, en general, està més car que l'any passat, però l'escalada de l'alimentació s'ha intensificat els últims mesos i res fa pensar que puga baixar de cara a Nadal. Els donem tots els detalls del nostre tiquet de compra.

Primera parada, la carnisseria. Si fa un mes trobàvem l’espatla de corder a 17 euros, hui comprar-ne una costa 19,61 euros, una pujada de dos euros.

Continuem amb el peix. El lluç, un dels peixos més econòmics, dels 14 euros el quilo que véiem a l'octubre, ara el paguem a 20 euros. “A poquet a poquet, a mesura que passa el temps, va pujant” conta la pescatera, que anima la clientela a avançar les compres per al sopar de Nadal.

Al lloc de fruites i verdures tenim més sort, omplir la nevera amb productes frescos ix més barat que a l'octubre. Així i tot, hem pogut veure una pinya prèmium a 10,60 euros.

També comença a pujar el dolç, dels 8,50 als 9,95 euros, una delícia que no pot faltar en cap taula de Nadal.

En quatre setmanes repetim menú i aleshores sí, serà amb el preu de Nadal. Veurem què passa.

També et pot interessar

stats