Dos de cada cinc vivendes de lloguer al centre de València són turístiques

Poblats Marítims és el segon districte amb més concentració de vivendes turístiques, un 35% del total de l'oferta, i triplica la mitjana de la ciutat d'un 11%

El 44% del lloguer a Ciutat Vella és turístic i als Poblats Marítims representa el 35% / Miguel Ángel Reino

Dos districtes de la ciutat de la València concentren el percentatge més gran de les vivendes turístiques de la ciutat sobre el total de l'oferta del lloguer, segons dades de l'Institut Nacional d'Estadística i la plataforma Airbnb treballades per l'Observatori de Lloguer de la Fundació Alquiler Seguro i la Universitat Rey Juan Carlos.

Tot i que la taxa mitjana dels dènou districtes és de l'11%, s'observen diferències molt marcades entre ells. Així doncs, a Ciutat Vella, un 44% de les vivendes per a llogar, es dediquen a este negoci, una xifra que se situa en el 35% a Poblats Marítims. Molt per darrere es troben l'Eixample i Extramurs, amb un 16% i un 13% respectivament.

A nou dels districtes el percentatge dista molt dels més cèntrics i costaners, amb menys del 5%. La xifra més baixa és la de Pobles de l'Oest i Rascanya, un 2% de l'oferta total de lloguer.

Un hipotètic transvasament de pisos o cases turístiques al lloguer residencial podria fer que l'oferta s'incrementara vora un 9,9% a tota València, segons els càlculs d'este observatori.

El 28 de maig, l'Ajuntament va aprovar amb el vot favorable de tots els partits polítics la moratòria a la concessió de llicències d'apartaments turístics durant un any, fet que ha disparat el preu d'estos habitatges. Alguns d'ells tenen l'antiga declaració responsable concedida per la Generalitat i no una llicència municipal, per la qual cosa estarien en un buit legal i el consistori podria decidir fer-los cessar l'activitat.

També et pot interessar

stats