Els cinc trams del corredor mediterrani sense construir a la Comunitat Valenciana

La ministra de Transports, Raquel Sánchez, s'ha compromés a acabar la connexió ferroviària entre Almeria i la frontera francesa entre 2025 i 2026, amb una inversió de 1.700 milions d'euros

El corredor mediterrani estaria acabat per a l'any 2026, segons ha avançat la ministra de Transports, Raquel Sánchez / À Punt NTC

La cinquena edició de l'Acte Empresarial pel Corredor Mediterrani i Segona Revisió Semestral de 2021 ha servit per a arrancar a la ministra de Transports, Raquel Sánchez, el compromís que la connexió ferroviària entre Almeria i la frontera francesa estiga acabada entre els anys 2025 i 2026, amb una inversió de 1.700 milions d'euros dels pressupostos generals de l'Estat per a 2022. 

Vicente Boluda, actual president de l’Associació Valenciana d’Empresaris (AVE), ha assegurat que pressionaran en aquest sentit perquè es complisquen els termes, ja que hi ha trams de la infraestructura on les obres ni tan sols han començat. 

Aquests són els trams més destacats del corredor mediterrani al pas per la Comunitat Valenciana que esperen estar acabats: 

  • Tram entre Tarragona i Castelló. Les obres per al canvi d'amplària estan pendents d'adjudicar, de manera que la connexió entre ambdues províncies està previst que estiga en funcionament el 2024. 
  • Línia entre València i Castelló. La setmana passada es van considerar les possibles variants del projecte, però no s'ha adjudicat cap de les propostes. Aquest tram l’ha d’utilitzar també la línia de l'AVE entre les dues ciutats.
  • Tram entre La Encina i Alacant. Aquest és un dels polèmics punts del corredor, ja que el començament de les obres està previst a partir de 2022.
  • Connexió entre València i La Encina, passant per Xàtiva. La previsió és que la construcció comence en 2023.
  • Via entre Elx i l'aeroport d'Alacant. S’espera acabar les obres al llarg de 2023.

Per a Boluda, la bretxa estructural entre el centre i la perifèria discrimina el 50% de la població espanyola. Durant la trobada ha rebut el suport de figures com Juan Roig, president de Mercadona; José Ignacio Goirigolzarri, president de CaixaBank; Antonio Garamendi, president de la CEOE; i José Luis Bonet, president de la Cambra d'Espanya.

També et pot interessar

stats