“Espanya està perdent el tren”: l'empresariat valencià porta a Madrid la reivindicació pel corredor mediterrani

Més de 1.000 empresaris, convocats per l'AVE, es donen cita per supervisar els avanços de la construcció, que té 25 anys de retard

Imatge de la pancarta desplegada per l'AVE en el passeig Castellana de Madrid
Imatge de la pancarta desplegada per l'AVE en el passeig de la Castellana de Madrid / Associació Valenciana d'Empresaris

L’Associació Valenciana d’Empresaris (AVE) ha portat a Madrid les reivindicacions del sector econòmic valencià per aconseguir avanços en la construcció del corredor mediterrani, la infraestructura ferroviària que pretén unir les ciutats mediterrànies espanyoles amb Europa, des de la frontera francesa fins a Algesires. Segons Vicente Boluda, l’actual president de l'associació, el corredor “és clau per a la competitivitat, la generació de riquesa i la creació d'ocupació en tot Espanya”.

Així, aquest dimecres IFEMA acull la cinquena edició de l'Acte Empresarial pel Corredor Mediterrani i Segona Revisió Semestral de 2021, que porta per lema “Espanya està perdent el tren”. Com en edicions anteriors, es farà un balanç de l'estat d'execució de les obres i s'identificaran les actuacions i terminis pendents. L’objectiu és que el projecte estiga acabat en els temps establits, per a l'any 2025.

El 2 de novembre, l’associació va desplegar una lona gegant al passeig de La Castellana que anunciava aquest congrés, on denunciaven els més de 25 anys de retard en la construcció. 

Aquesta trobada empresarial, que se celebra semestralment per supervisar l’avanç de les obres, reuneix més de 1.000 empresaris de tot el territori nacional, entre els quals destaca la presència del mateix Vicente Boluda, a més de Juan Roig, president de Mercadona; José Ignacio Goirigolzarri, president de CaixaBank; Antonio Garamendi, president de la CEOE; i José Luis Bonet, president de la Cambra d'Espanya.

Així mateix, s’espera la intervenció de la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez. També han confirmat la presència el president de la Generalitat, Ximo Puig; el cap del Govern de la Regió de Múrcia, Javier López Miras, i la consellera de Foment de la Junta d'Andalusia, Marifrán Carazo. 

Imatge d'arxiu de l'últim acte pel Corredor Mediterrani organitzat per l'AVE
Imatge d'arxiu de l'últim acte pel Corredor Mediterrani organitzat per l'AVE / Associació Valenciana d'Empresaris

Completar l'Espanya radial amb la circular

Un dels principals objectius que persegueix l’AVE amb el Moviment #VullCorredor és treballar perquè, en les infraestructures en general i en les ferroviàries en particular, es complete l'actual Espanya radial amb una circular, “que connecte millor els territoris i faça més competitiu i pròsper el nostre país”, segons sostenen.

Un curtmetratge per denunciar la situació del corredor

Al maig de 2021 es va estrenar a València el curtmetratge Sí, quiero (Corredor), impulsat per l’AVE, que dona a conéixer el corredor mediterrani i la riquesa dels seus territoris, en clau d'humor, amb la història d'un casament en un tren.

També et pot interessar

stats