Cinc detinguts a Alacant per amenaçar i agredir un familiar amb discapacitat per a cobrar la seua pensió

Alguns dels sospitosos ja havien sigut arrestats a principis d’any per fets similars contra la mare de la víctima, també discapacitada intel·lectual

Comissaria Provincial d'Alacant
Comissaria Provincial d'Alacant en una imatge d'arxiu / Policia Nacional

La Policia Nacional ha detingut a Alacant cinc persones, quatre homes i una dona d'entre 21 i 55 anys, per amenaçar, coaccionar i agredir durant cinc anys un home amb un 71% de discapacitat intel·lectual, familiar directe d'alguns d’ells, amb l'objectiu de cobrar-ne la pensió.

Els arrestats, que formaven part “d’un entramat delictiu,” compten, a més, amb antecedents per fets semblants. De fet, alguns ja van ser detinguts al gener per agredir i amenaçar la mare d’aquest home, que també té un 65% de discapacitat intel·lectual. En aquest cas, les amenaces, agressions i coaccions es van prolongar durant vint anys.

Els ara arrestats justificaven aquest comportament com a “saldo d’un antic deute usurer” que arribava al milió i mig de pessetes.

Segons ha explicat la policia en un comunicat, els detinguts fins i tot van arribar a tancar l'home durant dos dies per a manipular la seua declaració davant el jutjat pel cas de la mare.

La nova coacció va eixir a la llum a principis del mes de juny, després que l'home s’armara de valor i decidira denunciar la situació davant del dispositiu policial especialitzat en crim organitzat.

La víctima va relatar als investigadors que havia patit amenaces i agressions durant anys i un tancament de dos dies previ al judici del qual no va poder escapar perquè sempre estava vigilat per algun dels autors, ni tampoc demanar ajuda, ja que li havien retirat el telèfon mòbil.

A més, els autors van arrabassar a l'home el DNI, la targeta de crèdit i la cartilla bancària amb la condició de fer-se amb la pensió de 400 euros que mensualment percebia.

Els cinc detinguts s'enfronten als delictes de detenció il·legal, amenaces, robatori amb violència i intimidació i obstrucció a la justícia i ja han passat a disposició judicial.

També et pot interessar

stats