Els cinc consells de la Guàrdia Civil per a evitar ser víctima d'un ciberatac

Un de cada huit delictes té lloc en internet i per evitar estafes es recomana reforçar les contrasenyes, utilitzar programari legal i protegir les dades personals

La Guàrdia Civil compta amb experts en ciberdelinqüència
La Guàrdia Civil té experts en ciberdelinqüència a la Comunitat Valenciana / Guàrdia Civil

La Comandància de la Guàrdia Civil de València compta amb huit equips encarregats d'assessorar, previndre i proporcionar una resposta a la ciberdelinqüència, en particular, davant les estafes en internet.

A hores d'ara un de cada hui delictes comesos té lloc a la xarxa. És per això que aprofitant la celebració del Dia Internacional d'Internet, la Guàrdia Civil recomana a la ciutadania tindre en compte els següents consells sobre la prevenció de la ciberdelinqüència:

1. Contrasenyes segures i diferents

Cal procurar tindre contrasenyes prou robustes perquè no puguen ser descobertes per tercers. Cal fugir de nom de familiars, mascotes, dates de naixement o número de DNI. Una bona solució és la combinació de lletres, números, i caràcters especials i una contrasenya diferent per a cada aplicació, diferenciant l'àmbit personal del professional.

2. Fes servir programari legal i desconfia del gratis total

S'ha de ser molt cautelós amb els continguts d'accés lliure sota la bandera de gratis total. Davall l'aparença de programes gratuïts s'amaguen aplicacions malicioses que busquen robar les dades personals i econòmiques. Cal recordar que ningú regala res sense esperar alguna cosa a canvi en el món real. En Internet és igual, es busca un benefici.

3. Mantindre actualitzat el programari dels nostres equips

Els ciberdelinqüents desenvolupen aplicacions de programari maliciós per a explotar les vulnerabilitats de seguretat dels equips, per això s'ha d'actualitzar l'equip, ja siguen ordinadors de sobretaula, portàtils, tauletes o telèfons intel·ligents, per a estar el menor temps exposat als atacs d'aquests.

4. Protegeix les teues dades personals

Amb les dades personals suplanten la identitat per a enganyar i estafar un tercer. S'ha de ser extremadament zelós de la nostra informació personal. Dubtar de tot aquell que sol·licite dades personals, si es té dubte, busquem en la xarxa.

5. No et cregues tot el que es diu per internet

Hui dia, qualsevol amb un telèfon intel·ligent, és capaç d'informar sobre qualsevol fet. Per això, és necessari contrastar les notícies, que és la millor eina enfront de la desinformació.

També et pot interessar

stats