Els científics busquen vida microbiana al subsol de Mart

Un nou estudi apunta que elements radioactius que desintegren les molècules d'aigua podrien haver mantingut la vida al planeta roig com va ocórrer a la Terra

Mart, el planeta roig
Mart, el planeta roig
17 d'agost 2021 - 08:37

Un nou estudi publicat en la revista Astrobiology apunta que elements radioactius que desintegren les molècules d'aigua podrien haver impulsat la vida microbiana al subsòl marcià. Aquest procés es coneix com a radiolisi, i a la Terra va permetre mantindre bacteris en clivelles aïllades plenes d'aigua i porus de roques durant milers de milions d'anys.

"L'entorn amb les millors possibilitats d'habitabilitat a Mart és el subsòl", resumeix Jesse Tarnas, científic planetari del Laboratori de Propulsió a raig de la NASA i autor principal del nou estudi.

Examinar el subsòl marcià podria ajudar els científics a saber si la vida va poder haver sobreviscut allí, i les millors mostres del subsòl disponibles en l'actualitat són els meteorits marcians que van impactar contra la Terra. Els investigadors consideren que si hi haguera aigua al planeta, la radiòlisi al subsòl marcià podria haver sostingut comunitats microbianes durant milers de milions d'anys, i tal vegada encara puga fer-ho ara per ara.

La humanitat s'esforça a conéixer millor el planeta roig i a buscar si ha tingut en alguna ocasió algun tipus de vida. De fet, enguany, fins a tres misions diferents han arribat fins al planeta roig per a trobar-hi informació i respostes.

També et pot interessar

stats