La científica alacantina María Blasco rep un premi de la Universitat Menéndez Pelayo a la seua trajectòria

La biòloga molecular alacantina ha estat premiada per la seua investigació en el camp de la relació entre el càncer i l'envelliment cel·lular

La doctora María Blasco, directora del Centre Nacional d'Investigacions Oncològiques
La doctora María Blasco, directora del Centre Nacional d'Investigacions Oncològiques / Laura M. Lombardía / CNIO

La biòloga molecular alacantina ha quedat premiada per la seua investigació en el camp de la relació entre el càncer i l'envelliment cel·lular. La directora del Centre Nacional d'Investigacions Oncològiques (CNIO), María Blasco, ha rebut aquest dilluns el Premi a la Trajectòria Internacional en la Protecció del Dret a la Salut, de la Universitat Internacional Menéndez Pelayo (UIMP), per la seua investigació en el camp de la relació entre el càncer i l'envelliment cel·lular.

Blasco ha dedicat el premi als més de seixanta investigadors i investigadores de països de tot el món amb qui ha treballat des del CNIO i ha recalcat la importància d’investigar sobre els processos d'envelliment i la possibilitat d'avançar-s'hi per a previndre malalties.

Segons ha explicat la biòloga molecular, "entendre l'origen i les causes de les malalties degeneratives és crucial per a detectar el que les produeixen i així poder retardar aquestes malalties i curar-les". En aquest sentit, ha definit l'envelliment com la causa i les malalties com les conseqüències i ha insistit que la investigació en aquesta línia servirà per a modular l'envelliment. Així mateix, ha explicat que en les causes primàries del procés d'envelliment estan els telòmers, marcadors que poden ajudar a retardar i curar les malalties. 

Blasco ha participat durant aquest dilluns en la XVI Trobada Interautonòmica sobre Protecció Jurídica del Pacient: "Ciència i dades com a ingredients de la transformació de les organitzacions sanitàries", que organitza la UIMP.

També et pot interessar

stats