La científica María Blasco serà investida doctora honoris causa per la VIU

Les seues investigacions l’han convertida en referent mundial en la lluita contra el càncer

La doctora María Blasco, directora del Centre Nacional d'Investigacions Oncològiques
La doctora María Blasco, directora del Centre Nacional d'Investigacions Oncològiques / Laura M. Lombardía / CNIO

La Universitat Internacional de València (VIU) investirà doctora honoris causa a la científica alacantina María Blasco, una de les investigadores espanyoles més influents en l'àmbit internacional. A més, Blasco és l'actual directora del Centre Nacional d'Investigacions Oncològiques, un dels 10 primers centres monogràfics d'investigació del càncer en el món i en el qual el 69% del talent és femení.

Amb aquest reconeixement, la VIU distingeix la seua trajectòria acadèmica i professional i dona suport a la seua defensa del paper de la dona en el món científic, acadèmic i professional.

La científica ha publicat més de 250 articles en algunes de les revistes científiques més prestigioses del món, com Nature, Science o Cell, i s’ha convertit en referent mundial en l’estudi dels telòmers (els extrems dels cromosomes) i l'enzim que els controla, la telomerasa, i la seua relació amb el càncer i l'envelliment. És a més, la protagonista d'un dels murals repartits per la ciutat de València, dins del projecte Dones de ciència de la Universitat Politècnica de València.

Blasco ha expressat el seu agraïment per aquesta distinció: "Suposa, no sols un reconeixement al treball que he realitzat amb el meu equip en els últims 20 anys, ja que la ciència és una tasca col·lectiva, sinó també al paper de totes les científiques que no veuen límits i volen convertir-se en referent en els seus camps d'investigació", ha declarat.

L'acte d’entrega del guardó tindrà lloc el divendres 6 de maig en el Palau de l'Exposició de València i es podrà seguir-se en directe en línia i en xarxes socials amb l'etiqueta #honoriscausaVIU.

També et pot interessar

stats