El centre d'acollida de la Ciutat de la Llum d'Alacant ha atés ja 25.000 persones ucraïneses

Aquest punt se situa per davant dels altres tres oberts pel Govern d'Espanya a Madrid, Barcelona i Màlaga

El grup de xiquets ucraïnesos ja estan de camí a Espanya
Un grup de xiquets i xiquetes ucraïnesos, de camí a Espanya, en una imatge d'arxiu / Facebook: @fundacionjuntosporlavida

Més de 25.000 refugiats ucraïnesos han sigut atesos ja al centre de recepció, atenció i derivació (Creade) obert a la Ciutat de la Llum d'Alacant. Així, es converteix en el recinte que més desplaçats de la guerra ha atés des de març del 2022, per davant dels altres tres oberts pel Govern d'Espanya a Madrid, Barcelona i Màlaga.

Durant una visita al Creade, la delegada del govern a la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, ha oferit aquesta dada i ha afegit que el servei ha sigut possible gràcies a la col·laboració de les entitats humanitàries que han participat en el dispositiu.

“És molt emocionant comprovar com, gràcies al treball conjunt d'administracions i organitzacions, ha sigut possible ajudar milers de famílies que fugen d'una guerra totalment injusta”, ha declarat. Bernabé ha estat acompanyada durant el recorregut per la subdelegada del govern a Alacant, Araceli Poblador, i el president de Creu Roja a Alacant, Francisco Galvañ, entre altres.

També et pot interessar

stats