La central nuclear de Cofrents comunica una parada no programada del reactor

El CSN detalla que la fallada d'una targeta electrònica del sistema de control de cabal d'aigua d'alimentació principal ha provocat la parada de la turbina principal

Imatge d'arxiu de la central nuclear de Cofrents
Imatge d'arxiu de la central nuclear de Cofrents / Europa Press

El titular de la central nuclear de Cofrents ha notificat aquest dimecres al Consell de Seguretat Nuclear (CSN) una parada no programada del reactor a causa de la fallada d'una targeta electrònica del sistema de control de cabal d'aigua d'alimentació principal que ha provocat la parada de la turbina principal. La notificació s'ha produït a les 10:22 hores i actualment la planta està en situació estable, en "parada calenta" i en procés de revisió de l'estat dels sistemes, segons el CSN.

La incidència s'ha notificat segons el procediment establit, encara que la parada "no ha tingut impacte en els treballadors, el públic ni en el medi ambient", ha informat el CSN en un comunicat. La parada ha estat ocasionada per la fallada d'una targeta electrònica del sistema de control de cabal d'aigua d'alimentació principal, que ha provocat un transitori de cabal en el sistema d'aigua d'alimentació i "alt nivell" en el drenatge dels separadors d'humitat que, finalment, "ha conduït a la parada de la turbina principal", segons explica el CSN.

En vista d'aquesta situació, com estableix el disseny de la planta, s'ha activat automàticament el sistema de protecció del reactor: se n'ha detingut el funcionament, apunta el CSN. Així mateix, precisa que tots els sistemes de seguretat de la instal·lació "han funcionat correctament".

El CSN, segons s'estableix en els seus procediments, ha informat a través de la seua pàgina web de la recepció de notificació d'aquest succés. Amb la informació disponible "fins al moment", s'ha classificat l'incident com a nivell 0 (fora d'escala) en l'Escala Internacional de Successos Nuclears i Radiològics (INES).

També et pot interessar

stats