Els centenars de persones afectades per l’estafa de Juicyfields comencen a interposar demandes col·lectives

De moment, ja n’han presentat 350 persones i els despatxos d’advocats treballen sense descans preparant-ne més

Comencen les demandes col·lectives a Juicyfields per recuperar els diners perduts / À Punt NTC

Una setmana després que es destapara l'estafa de la multinacional Juicyfields, dedicada al cultiu del cànnabis medicinal, ja hi ha milers de persones afectades i els despatxos d'advocats treballen sense descans per a presentar querelles col·lectives que permeten recuperar la quantitat més gran possible dels diners estafats. Això si, avisen que serà molt complicat. 

À Punt NTC ha pogut parlar amb un dels afectats per l'estafa, que ha volgut romandre en l'anonimat. Ens ha contat que es va assabentar de la suposada estafa quan va veure la notícia en l'informatiu. En aquell moment va intentar entrar en el web de l'empresa i va descobrir que estava blocat. Ha perdut uns 12.000 euros que havia invertit. Però no és l'únic, es calcula que com ell pot haver-hi unes 120.000 persones al món, unes 40.000 a tot Espanya i centenars al nostre territori.

Amb tanta persona que vol recuperar els seus diners, els despatxos d'advocats especialitzats en estafes tiren fum aquests dies. L’advocat especialitzat en estafes amb criptomonedes, Norberto José Martínez Blanco, diu que només en el seu despatx estan rebent una mitjana de 600 sol·licituds d’informació al dia, mentre que l’advocada de l’associació d’afectats per Juicyfields, Emilia Zaballos, indica que han rebut més de 6.000 correus electrònics. 

Aquesta associació d'afectats ja ha presentat una demanda col·lectiva de 350 persones que en només dos dies s’han personat en l’Audiència Nacional, segons explica Zaballos. Acusen l'empresa d'estafa, apropiació indeguda, delictes contra la hisenda pública i publicitat enganyosa.

La companyia proposava invertir en cultius de cànnabis medicinal i oferia un retorn de la inversió amb fins a un 40% de benefici. Una inversió inicial que podia ser de fins a 180.000 euros i que es podia fer mitjançant criptomonedes o per transferència. 

Amb un nombre tan elevat de persones afectades, es calcula que les quantitats defraudades són multimilionàries. Segons Martínez Blanco, que la qualifica de “l’estafa piramidal més gran de la història d’Espanya” serien més de 9.000 milions d’euros, mentre que Zaballos calcula uns 100 milions d’euros “o quantitats més importants”. 

També et pot interessar

stats