Centenars de valencians, víctimes d’una suposada estafa piramidal relacionada amb el cànnabis

Els oferien una rendibilitat de la inversió inicial d’entre el 30% i el 40% cada quatre mesos, però fa dos dies els deixaren de pagar

Milers de persones arreu edl món han estat víctimes d’una estafa piramidal relacionada amb el cànnabis / À Punt NTC

Centenars d'inversos valencians, milers a Espanya, han sigut atrapats per una suposada estafa piramidal. Es tracta d'una empresa internacional que es diu Juicyfields que oferia beneficis superiors al 120% per invertir en el cultiu de plantes de cànnabis d'ús medicinal. 

L'alerta ha saltat fa 48 hores, quan els usuaris no han pogut entrar en la pàgina web i arreplegar els seus beneficis per invertir en plantes de cànnabis que, teòricament, es venien per a ús medicinal. Cada 120 dies arribava la collita: l'empresa retornava la inversió amb uns beneficis d'entre un 30% i un 45%. Com que a priori semblava un negoci molt rendible, hi ha moltes persones afectades. 

Juicyfields era una empresa amb seus arreu del món, fins i tot en tenia una a València, a la plaça de l’Ajuntament, des del març passat, que abandonaren aquest dimecres. El mateix dia, la policia judicial ja hi va fer una visita en el marc de la investigació. 

Els centenars d'afectats valencians ja s'han agrupat en grups de Telegram, que bullen d’activitat. Algunes persones haurien denunciat ja, mentre que altres esperen per a veure si es converteix en una demanda col·lectiva.

Antonio és un d’ells, i ha explicat a À Punt NTC que, teòricament, fins a aquest dissabte no se sabrà amb certesa si es tracta d’una estafa o no, tot i que ell creu que sí. En el seu cas, hauria perdut 16.000 euros, la majoria beneficis, perquè la inversió inicial va ser de 4.000 euros.

Tant a Espanya com a la resta del món els damnificats es compten per milers. En el punt de mira de tots ells està Alan Glanse, el cervell darrere de tota aquesta estafa. Glanse i la seua companyia venien luxe i beneficis escandalosos, un fum en què milers de persones han quedat atrapades. 

També et pot interessar

stats