Més de cent tallers perquè les zones despoblades facen el salt digital

La comunicació electrònica amb l’administració o les plataformes per a informar-se són alguns dels aspectes que han aprés més d’un miler de veïns

Contingut extra | La realitat del despoblament
Les sessions formatives s'han organitzat en 70 municipis / À Punt NTC

Més d’un miler de veïns de municipis en risc de despoblament, la majoria d’ells majors de 60 anys, ha participat en el centenar de tallers formatius que ha organitzat la Generalitat al llarg del 2021 per a trencar la bretxa digital que separa les zones rurals de les més poblades.

Familiaritzar-se amb l’entorn digital, aprendre a comunicar-se amb les administracions públiques a través d’internet o aproximar-se a les xarxes socials són alguns dels aspectes que han aprés els veïns i veïnes de 70 pobles que estan sota l'amenaça del despoblament. Amb aquestes activitats es pretenia que els residents de zones en risc de despoblament conegueren les eines disponibles per a gestionar negocis, millorar la comunicació o accedir a la informació, com han explicat des de la Conselleria d’Innovació.

Al llarg de l’any passat es van desenvolupar 108 accions formatives que s’han impartit de manera presencial i per internet. La directora general per la Lluita contra la Bretxa Digital, María Muñoz, ha detallat que en els tallers han participat principalment persones majors de 60 anys, la majoria dones.

"La franja entre els 60 i 69 anys cobreix el 40% dels participants, seguida de la de 70 a 79 anys, amb el 30% dels participants. Tant el contingut com els docents s'han adaptat molt a les circumstàncies de cada grup i a les seues necessitats per a intentar facilitar eines que els facen més senzill el dia a dia i aplicar la tecnologia en les xicotetes accions quotidianes”, ha assegurat María Muñoz.

Aquestes actuacions s'han executat gràcies al conveni entre la Conselleria d'Innovació i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, per a impartir formació en competències digitals. 

També et pot interessar

stats