Potries aposta per la cultura per a reduir el despoblament

El museu de ceràmica del municipi ha rebut el reconeixement a la cultura 2021 del Museu Valencià d’Etnologia

Museu de Cassoleria d’Àngel Domínguez / À Punt NTC

Situat entre mar i muntanya, Potries (Safor) ha sigut sempre un important nucli d’activitat terrissera. La indústria artesanal de la ceràmica ha passat de pares a fills al llarg de la història i ara aquesta història de les famílies que s'hi dedicaven es conta en el Museu de Cassoleria d’Àngel Domínguez a través de la mostra d’antigues canterelles, pitxers o perols. 

Enguany, aquest museu dedicat a la cultura del fang ha rebut el premi la cultura del Museu Valencià d’Etnologia de la Diputació de València. Segons expliquen des de la Diputació, s’ha valorat com, amb els recursos de què disposen, “s'ha desenvolupat una activitat cultural de qualitat”.

L’alcaldessa del municipi, Assumpta Domínguez, ha expressat la seua satisfacció després de rebre el guardó: “Amb el reconeixement venen a fer-nos costat, al treball, a l’esforç d’un projecte cultural estratègic que hem desenvolupat des de fa molts anys”.

Amb l’obertura de l’escola taller de ceràmica, Les Envernissadores, Potries continua amb l'aposta per la cultura com a motor econòmic i social del poble per a lluitar contra el despoblament.

També et pot interessar

stats