CCOO denuncia l'empresa que gestiona el Centre Dona 24 h per denegar permisos de conciliació

El sindicat afirma que l'empresa Eulen, encarregada del Centre Dona 24 h de València, incompleix la llei en denegar els drets de les treballadores

Centre Dona 24 hores de València
Centre Dona 24 h de València / CCOO

La Federació de Sanitat i Sectors Sociosanitaris, FSS CCOO PV, ha denunciat Eulen, l'empresa gestora del Centre Dona 24 h de la ciutat de València, davant de la inspecció de treball. Segons afirma el sindicat, des de fa més de dotze anys les treballadores podien gaudir les vacances en períodes de deu dies i fins al final de l'any, a fi de poder conciliar la vida laboral i familiar, però EULEN, com a empresa gestora del servei, "ara nega aquesta possibilitat".

Així mateix, assegura que tampoc respecta el pla d'igualtat que l'empresa va aprovar per al període 2019-2023, el qual fa referència al fet que les treballadores amb menors que per conveni regulador o sentència judicial de separació o divorci només poden coincidir amb els seus fills en calendari escolar, tinguen dret que el gaudi d'almenys set dies naturals de vacances coincidisca amb aquest calendari.

Un altre aspecte que reconeix el pla i, segons la denúncia de CCOO, Eulen incompleix que les persones treballadores poden sol·licitar per a atendre assumptes familiars, a càrrec de les seues vacances anuals, fins a tres dies naturals preavisant amb una antelació mínima de 72 hores.

El sindicat ha denunciat que l'empresa "no sols rebutja el compliment del gaudi de vacances i les mesures de conciliació del pla d'igualtat, també denega permisos reconeguts en el conveni col·lectiu al·legant qüestions organitzatives". Aquests són els relacionats amb els dies de lliure disposició o excedències per a atendre familiars que per raons d'edat, accident, malaltia o discapacitat no puguen valdre's per si mateixos.

Des de la FSS CCOO PV asseguren que aquest comportament és un clar exemple de com "es prioritzen els beneficis enfront de les necessitats dels serveis públics i, sobretot, de col·lectius vulnerables".

El Centre Dona 24 h de València depén de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives i és un recurs públic gratuït que ofereix una atenció integral a les dones víctimes de maltractaments físics o psíquics. Un equip multidisciplinari de treballadores socials, psicòlogues i advocades presta l'assistència del servei d'atenció directa o del servei d'atenció telefònica.

Què és Eulen?

El Grup Eulen és una empresa de prestació de serveis generals a empreses privades, institucions i administracions públiques. Actua de manera transversal, ja que s'organitza en nou línies de negoci: neteja, seguretat, serveis a empreses, serveis auxiliars, operacions logístiques internacionals, manteniment, medi ambient, sociosanitari i solucions globals de RH.

La corporació gestiona un extens nombre de projectes per a l'administració pública valenciana en diferents àmbits, a banda del Centre Dona 24 h.

També et pot interessar

stats