Més de 50 empreses valencianes es comprometen amb l'ètica i el bon govern

La declaració recull que aquests elements són clau per a la prosperitat econòmica i social i per a la projecció de les empreses a l'exterior.

Puig i els representants de les empreses declarants posen en la foto posterior a la signatura
Puig i els representants de les empreses declarants posen en la foto posterior a la signatura

Més de cinquanta empreses valencianes han signat hui una declaració de compromís amb l'ètica i el bon govern promoguda per la Generalitat, la Confederació de Cooperatives, la Confederació Empresarial i el Consell de Cambres. Sota la premissa que l'ètica és un intangible imprescindible per al futur d'una societat moderna i per a la competitivitat de les empreses, la Iniciativa Empresarial per l’Ètica i el Bon Govern, a més de representar un compromís amb les bones pràctiques, simbolitza el sistema de valors de la Comunitat Valenciana.

Quan s'actua malament es vulnera el bé general i representa una agressió moral i el mercat, i dia a dia cal construir un clima de tolerància zero a les males pràctiques, segons recull la declaració, que ha estat llegida per María Teresa Ramos en nom de les empreses signatàries.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat en la presentació i signatura d'aquesta declaració que és un pas endavant en favor d'un horitzó d'una societat més responsable.

En representació de les organitzacions empresarials que promouen aquesta declaració, Confederació de Cooperatives, CEV i Consell de Cambres de Comerç, el president de la patronal autonòmica, Salvador Navarro, ha assenyalat que l'empresa no és aliena a l'entorn en el qual actua i, de fet, una empresa mal connectada amb els valors d'una societat està condemnada al fracàs.

Entre les empreses signatàries es troben Consum, Mercadona, Cemex, Anecoop, Balearia, Bertolín, Caixa Popular, Carrefour, Coarval, El Corte Inglés, Eulen, Florida Grup Educatiu, Global Omnium, Embotits Martínez, Grup Coviñas, Hidraqua, Iberdrola, Dulcesol, Ribera Salud, Servicoop i el Palau de les Arts Reina Sofia. També s'han adherit a la declaració Torres Cámara i Unió de Mútues.

També et pot interessar

stats