Cau una organització a València i Mislata per estafar dos milions a empreses de tot el món

Robaven dades del correu electrònic de les companyies per a fer-s’hi passar i cobrar factures pendents.

Diners intervinguts a la suposada organització d’estafadors
Diners intervinguts a la suposada organització d’estafadors / Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil d’Alacant ha detingut a València i Mislata sis homes com a presumptes autors d’una estafa de més de 2,2 milions d’euros a cinquanta empreses de tot el món. Els detinguts utilitzaven el mètode conegut com a atac d’intermediari, que consisteix a furtar dades de correus electrònics d’una companyia per a després fer-s’hi passar i cobrar factures pendents.

Als detinguts, d’edats compreses entre 34 i 52 anys, els atribueixen els delictes d’estafa, descobriment i revelació de secrets, blanqueig de capitals, falsedat documental i organització criminal. Les empreses estafades són d’Espanya, Europa i els Estats Units. S’han pogut recuperar 800.000 euros.

Una vegada fet l’ingrés en aquests comptes fraudulents, els estafadors fraccionen els diners i els reparteixen, per mitjà de xicotetes transferències, a comptes de mules econòmiques que, posteriorment, els extrauen després de rebre una comissió que oscil·la entre el 5% i el 10% de la quantitat rebuda.

L’operatiu va començar després de la denúncia presentada per dos ciutadans dels Països Baixos, sobre una estafa en la compra d’un habitatge a la Vila Joiosa al novembre de 2019.

Tots els detinguts han ingressat en presó provisional sense fiança, a l’espera del juí.

També et pot interessar