Cau una organització que es disposava a introduir 12 tones d'haixix en narcollanxes

Les 65 persones detingudes estaven especialitzades en la introducció d'aquesta droga per tota la costa mediterrània

Narcollanxa a la platja de la Vila Joiosa
Imatge d'arxiu de la narcollanxa trobada a la platja de la Vila Joiosa / À Punt

Una organització criminal que pretenia introduir 12 tones d'haixix en narcollanxes per tot el Mediterrani ha sigut desarticulada en una macrooperació conjunta de Policia Nacional, Guàrdia Civil i Agència Tributària contra el narcotràfic.

En l'operació han detingut 65 persones, de nacionalitat espanyola, marroquina i colombiana, a les províncies de Cadis, Sevilla, Almeria, Granada, Múrcia, Alacant i Tarragona, segons fonts policials, que han indicat que totes han ingressat en presó provisional. A tots se'ls imputa el delicte de pertinença a organització criminal i delictes contra la salut pública en la seua branca de tràfic de drogues i blanqueig de capitals.

Els detinguts estaven especialitzats en el transport i introducció d'haixix a gran escala per tota la costa mediterrània procedent de les costes africanes a través d'embarcacions d'oci, de pesca i de gomes o embarcacions semirígides. A banda de les 12 tones d'haixix preparat per a la seua distribució, també s'ha intervingut nombroses embarcacions i vehicles d'alta gamma.

Aquesta macrooperació és la culminació de dues operacions que s'han desenvolupat des de maig de l'any 2020 fins hui, que perseguien el tràfic de droga i que han conclòs alhora.

En el mes de maig s'han trobat narcollanxes a Orpesa i a la Vila Joiosa, aquesta última va acabar amb la detenció de 10 persones.

També et pot interessar

stats