La Guàrdia Civil investiga una possible nova ruta de la droga a Castelló

L’orografia del litoral nord converteix aquesta zona en un punt estratègic per a l’arribada de fardells

Les noves rutes de la droga / À Punt NTC

Una narcollanxa de 13 metres de llarg i amb 3 motors foraborda ha aparegut aquest dilluns a la zona la Torre de la Corda, a la platja de la Renegada d'Orpesa. Quan la Guàrdia Civil la va trobar, els motors encara estaven calents, però a l'interior només hi havia combustible. Tot i que els agents van pentinar la zona per mar i terra buscant pistes i rastres de la droga, no en va aparéixer. 

Segons fonts policials, cobra força la hipòtesi que els traficants van descarregat la partida i posteriorment van abandonar la llanxa, que estava en perfectes condicions, perquè és una pràctica habitual desfer-se d'aquestes embarcacions després d'arribar a la destinació. 

Per als cossos de seguretat, aquest nou cas evidencia un augment d'aquest tipus de delictes a les comarques del nord, on les últimes setmanes s'han confiscat diverses tones d'haixix i s'ha desarticulat l'aparell logístic d'una xarxa de narcotràfic a gran escala. Fa dos setmanes, la Guàrdia Civil va confiscar 2.500 quilos d'haixix a Vinaròs, la partida més gran requisada per vía marítima al litoral castellonenc en els últims sis anys.

Precisament l'orografia del litoral nord el convertix en un punt estratègic per a l'arribada de fardells de droga. “Com que és un lloc poc transitat, el poden considerar apropiat per a aquestes coses i les hipòtesis van en aquesta línia: que busquen aquestes zones amb menys pressió de les forces de seguretat”, explica Araceli de Moya Sancho, la primera tinent d’alcalde d’Orpesa. 

Fa dos mesos, una operació conjunta de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil va desarticular a l'Alcora la infraestructura logística d'una organització que traficava a tot el litoral Mediterrani. Els agents van decomissar cinc narcollanxes, camions, furgonetes, equips de navegació i combustible valorats en un milió i mig d'euros.

També et pot interessar

stats