Cau un 13,5% el nombre de persones amb diagnòstic de sida en 2018

Aquest diumenge es commemora el Dia Mundial contra el VIH/sida.

VÍDEO | Cau un 13,5% el nombre de persones amb diagnòstic de sida en 2018

A la Comunitat Valenciana s'han declarat 412 nous casos d'infecció per VIH durant l'any 2018, un 13,5% menys que l'any anterior, segons ha informat la Conselleria de Sanitat.

Amb motiu del Dia Mundial contra el VIH/sida, Sanitat ha impulsat una campanya de prevenció per a informar sobre les vies de transmissió del VIH, així com de les mesures de prevenció. Un altre dels objectius d'aquesta campanya consisteix a lluitar contra l'estigmatització de les persones que tenen VIH. 

A la Comunitat Valenciana, la taxa de nous diagnòstics de casos de sida en 2018 és de 0,3 casos per 100.000 habitants. D'aquests nous casos, el 81,3% són homes i un 18,7% són dones. Així mateix, el 85,7% dels casos correspon a una transmissió sexual.

El diagnòstic precoç, peça clau

Actualment, el  43,7% dels nous casos de VIH es diagnostica de forma tardana. Com a raons principals estan la baixa percepció de la persona a infectar-se i l'estigmatització i discriminació relacionades amb el VIH.

Per aquest motiu, Sanitat insisteix en la importància de fer-se la prova del VIH per a evitar nous casos i poder establir un diagnòstic precoç, ja que és una peça clau per a tractar la infecció.

També et pot interessar

stats