Cau a Calp una banda de falsos revisors de llum que robava en cases d'ancians a Madrid i Alacant

Els acusats feien robatoris i furts en habitatges a Calp, Benissa, Teulada, la Vila Joiosa, el Campello i Alcorcón

Investigadors de la Guàrdia Civil en una imatge d'arxiu
Investigadors de la Guàrdia Civil en una imatge d'arxiu / Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil ha detingut a Calp (Marina Alta) cinc homes, d'entre 28 i 30 anys, com a presumptes integrants d'un grup criminal que es feien passar per revisors de llum per a enganyar persones ancianes i robar als seus domicilis. 

Els components de la banda, procedent de Fuenlabrada, s'havien establit de manera temporal en un habitatge ocupat a Calp. El seu modus operandi sempre era el mateix. Per telèfon, seleccionaven les víctimes, quasi totes d’uns 80 anys, per a després concertar una cita amb la promesa d'abaratir la factura de la llum. Una vegada en el domicili, mentre un dels membres distreia a la víctima, la resta desvalisava l'habitatge.

Si la víctima s'adonava del robatori, els delinqüents no dubtaven a utilitzar la violència física per a fugir del lloc. Igualment, si l'inquilí no es trobava a la casa, accedien amb falses claus o instruments similars com a espanyaportes.

A tots se'ls han imputat els delictes de robatori, furt, encobriment, estafa i pertinença a organització criminal, com a presumptes responsables de més d'una desena de delictes de robatoris i furts en habitatges a Calp, Benissa, Teulada, la Vila Joiosa, el Campello i Alcorcón (Madrid).  En l'operatiu també han intervingut 2.000 euros en efectiu, diverses eines i una targeta bancària d’una de les víctimes. També s’ha confiscat el vehicle de la banda.

El jutjat de guàrdia de Dénia ha decretat la posada en llibertat de tots els membres amb la prohibició d'eixir del territori nacional i la condició de presentar-se periòdicament en els jutjats, segons ha informat l'Institut Armat en un comunicat. La Guàrdia Civil no descarta que puguen aparéixer nous perjudicats, per la qual cosa la investigació continua oberta.

També et pot interessar

stats